Контроль, воєнізація і зросійщення: як росіяни промивають мізки українським дітям на окупованих територіях

texty.org.ua 7 Май. 11:51 Категория:Политика

Росіяни на окупованих територіях придушують активну проукраїнську молодь, жорстко контролюють школярів і просувають свою пропаганду через організацію “Движение первых”, що копіює піонерський рух у Радянському Союзі. Розповідаємо про це.

Нафтопереробка і військові обʼєкти. Удари по Росії від початку року (карта)

texty.org.ua 3 Май. 16:35 Категория:Политика

У 2024 році Україна збільшила масштаби ударів по російських нафтопереробних заводах та нафтобазах. Під удар БПЛА потрапляють і російські електростанції, металургія, гірничозбагачувальна промисловість, авіазаводи, військові аеродроми. У деяких випадках дрони бʼють по цілях на відстані понад 1000 км від українського кордону.Texty.org.ua зібрали дані про атаки БПЛА на російські обʼєкти й нанесли на карту уражені цілі на території РФ за період від початку цього року до кінця квітня.

“Залужний у клітці”. Моніторинг росЗМІ за 22–28 квітня 2024 року

texty.org.ua 2 Май. 18:00 Категория:Политика

Минулого тижня російські медіа багато писали про перемоги російської армії на полі бою. Пропагандисти в локальних успіхах вбачають прорив українського фронту, тому обіцяють швидку реалізацію цілей “СВО”.

Експорт українського зерна до ЄС. Скільки, куди і за якими стандартами продаємо

texty.org.ua 2 Май. 11:00 Категория:Политика

Сільське господарство десь останні 15 років є одним із ключових компонентів українського експорту. Продаж агропродукції становить майже половину від загального експорту країни. Війна суттєво ускладнила як вирощування продукції, так і її транспортування. Традиційно Україна поставляла зерно морем, але Росія більше ніж на рік заблокувала ці шляхи. Коли шукаючи способу обійти морську блокаду Україна почала везти транзитом зерно через Польщу й інші сусідні країни, це викликало протести місцевих ферме

Крикни, Прісько, ти дурніша! Чому віртуальна речниця МЗС – це погана ідея

texty.org.ua 1 Май. 18:19 Категория:Политика

Пресцентр МЗС України з гордістю повідомив про те, що міністерство “вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ”. Що не так з Вікторією Ші? По-перше, це про уникнення владою відповідальності. Консульські питання – це здебільшого комунікація з кількома мільйонами українців за кордоном. В контексті нещодавнього припинення консульських послуг для чоловіків у віці 18-60 років та інших нововведень, по

Крикни, Прісько, ти дурніша! Чому віртуальна речниця МЗС — це погана ідея

texty.org.ua 1 Май. 18:19 Категория:Политика

Пресцентр МЗС України з гордістю повідомив про те, що міністерство “вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ”. Що не так з Вікторією Ші? По-перше, це про уникнення владою відповідальності. Консульські питання – це здебільшого комунікація з кількома мільйонами українців за кордоном. В контексті нещодавнього припинення консульських послуг для чоловіків у віці 18-60 років та інших нововведень, по

Дрони йдуть на таран. Як розвивається тактика використання безпілотників в Україні

texty.org.ua 1 Май. 10:18 Категория:Политика

Замість випадкових зіткнень між дронами в українському небі сьогодні все частіше відбуваються цілеспрямовані ворожі тарани і перехоплення, коли маленькі квадрокоптери атакують великі бомбардувальники.

НАП і життя в “учебках”. Як за сотні кілометрів від фронту бійці потрапили під справжнє бомбардування

texty.org.ua 30 Апр. 14:23 Категория:Политика

Дмитро Крапивенко розповідає, як влаштований НАП — навчальний артилерійський полк та інші ”учебки” і як бійці уникають бомбардувань росіян

Ми полюємо за технікою, ворог — за піхотою. Як рекрутують, навчають і воюють у батальйоні безпілотників “Ахіллес”

texty.org.ua 29 Апр. 11:41 Категория:Политика

“Ми високотехнологічний підрозділ і не можемо собі дозволити втрачати ні людей, ні засоби, яких не так багато, через те, що особовий склад був недостатньо навчений”, — каже Янгрр, головний сержант батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів (БУБпАК) “Ахіллес” 92-ї Окремої штурмової бригади.

У США “демократи купили спікера”. Моніторинг росЗМІ за 15–21 квітня 2024 року

texty.org.ua 25 Апр. 17:11 Категория:Политика

Минулого тижня російські медіа багато писали, що Україна не здатна перемогти Росію. І навіть ухвалення Конгресом США закону про допомогу Україні не змінить ситуацію. Для пропаганди виділення мільярдів доларів допомоги Києву є доказом програшу України й свідчить про те, що Америка намагається врятувати в швидкому режимі Україну, яка рухається в прірву.

Хайп, а не мобілізація. Замість ефективної організації процесу влада розпалює ворожнечу між українцями

texty.org.ua 25 Апр. 16:11 Категория:Политика

Україна відчайдушно потребує мобілізації. “Людей не вистачає” — ці слова звучать рефреном у розмові будь із ким, хто зараз на фронті. Пригадаймо, коли з’явилася нестача? Розмови про проблеми з мобілізацією в публічному просторі почалися в серпні 2023 року. Тоді, після скандалу довкола статків одеського воєнкома, Зеленський розпочав кампанію проти корумпованих керівників ТЦК. У новинах було безліч повідомлень про арешти і справи. До цього часу в масовій свідомості, наскільки можна судити з особис

Секрети британської освіти. Записки українки, яка викладає в британській школі

texty.org.ua 25 Апр. 09:30 Категория:Политика

Надія Майбогіна, що працює нині аналітикинею і викладає фінанси у британській школі, також має значний досвід роботи в українській освіті, ділиться на своій Фейсбук-сторінці детальними спостереженнями про те, як усе влаштовано в британській освіті.

Білоруська влада готує дітей до війни з країнами ЄС

texty.org.ua 24 Апр. 13:18 Категория:Политика

У сиротинцях, школах і таборах військові вчать дітей поводитися зі зброєю. У телеграм-каналах військових бригад пояснюють, хто вороги: Польща і країни Балтії

“КСП”. Як влаштований командно-спостережний пункт — Пентагон тактичної ланки, МАФ, кінотеатр і турфірма водночас

texty.org.ua 23 Апр. 14:54 Категория:Политика

Командно-спостережний пункт, скорочено КСП, — це місце, де не буває випадкових гостей. Але ті, хто тут опиняється, мають квиток на перегляд повної режисерської версії. Ви бачили ролики про те, як дрони атакують ворожі позиції і як арта рівняє із землею їхні позиції — так, це відео від КСП production.

Дробовики проти дронів. Провести випробування й у разі позитивного результату поширити на всі бойові частини Сил оборони

texty.org.ua 22 Апр. 14:10 Категория:Политика

Уявімо, що є люди в структурі МО чи Генштабу, що відповідають за пошук і швидке впровадження у ЗСУ рішень, які бережуть життя, збільшують потенціал наших військ і взагалі реагують на поточні виклики. Отже, що вони мають зробити, коли бачать, що ворог нарощує використання дронів (а це стало видно минулої осені)?

Українська Burisma “фінансує” терористів. Моніторинг росЗМІ за 8–14 квітня 2024 року

texty.org.ua 18 Апр. 18:31 Категория:Политика

Минулого тижня російські медіа переймалися питанням паводків у Росії. Це головна новина, тому увага була сфокусована на вихвалянні роботи державних органів із рятування людей від цього лиха. Також пропаганда відбілювала репутацію Федеральної служби безпеки РФ. Факт, що американці знали про теракт і навіть повідомили про це російські спецслужби, дуже вдарив по престижу ФСБ.

ТЦК, імовірно, не встигнуть оновити дані всіх чоловіків за 60 днів

texty.org.ua 18 Апр. 15:42 Категория:Политика

Ми змоделювали, з якою швидкістю колишні військкомати мають оновлювати дані чоловіків, які туди прийдуть, аби ті хто не встиг вистояти в черзі не вважалися ухилянтами і не платили 17 тис. грн штрафу.

Вісім доказів небезпеки телеграму — одного з найуспішніших російських проєктів

texty.org.ua 18 Апр. 11:38 Категория:Политика

Телеграм – один із найуспішніших російських проєктів 21-го століття. Хоча представники месенджера і його власник Павєл Дуров роблять все, щоби їх перестали асоціювати із Росією, але це й досі російсьий додаток. Він має російських розробників, сервери у Росії і є численні докази його співпраці з Кремлем.

Доліталися. Українці знищили близько половини парку потужних російських вертольотів Ка-52

texty.org.ua 17 Апр. 13:36 Категория:Политика

Російський гелікоптер Ка-52 «Алігатор» — грізна зброя, здатна завдавати чималої шкоди. За різними оцінками, до початку широкомасштабного вторгнення ПКС РФ мали від 140 до 160 бойових вертольотів «Алігатор». Ще кілька одиниць випустили в ході війни. За час війни ЗСУ знищили або пошкодили близько половини цієї техніки.

“Дід”. Чому цей псевдонім один із найпопулярніших у війську та які вони — “олдскульні” солдати

texty.org.ua 16 Апр. 13:57 Категория:Политика

Texty.org.ua продовжують публікацію фрагментів майбутньої книжки “Усе на три літери” бійця ЗСУ і журналіста Дмитра Крапивенка. У четвертому розділі “Дід” Дмитро розповідає про олдскульних солдатів.



Ваш город Columbus ?   Изменить.   Почему мы спрашиваем эти данные? Читайте об этом в отдельной статье.

Выберите ближайший населенный пункт


Дата публикации:

Категория:

Источник новостей:


Найдено 1408 новостей

Закрыть фильтр
  Don't miss last actual news! Add this page to bookmarks.